دانشگاه نمونه (تحلیلی از فضای انسانی دانشگاه)

انتشار یافته در تاریخ: 1 June 2011

محور مطالب کتاب: دانشگاه محل رشد  فرزندان ما و جايگاه شکوفا شدن توانايي‌هاي گروهي از پرتلاش‌ترين جوانان مستعد کشور ماست. فلسفه وجود دانشگاه چيزي جز ياري جوانان کشورمان در رشد شخصیت و فراگیری علوم نيست و کارکردهاي ديگر دانشگاه، همچون نوآوري علمي و پشتيباني صنعت بدون حضور نيروي دانشجويان حتي قابل تصور هم نيست. از اين رو برنامه پیشرفت دانشگاه، بايستی نشاط و شادابي و پويايي دانشجويان جوان را در خانه دومشان با قلمي پررنگ‌تر ترسيم نمايد، و این مستلزم توجه به پارامترهای انسانی در مدیریت دانشگاه است.

فضای انسانی به معنای مجموعه عوامل موثر بر انسان و انگیزه‌ها و افکار او در یک محیط است و طیف گسترده‌ای از عوامل از کیفیت ارتباطات بین فردی تا حتّی چگونگی نمای درونی ساختمان را شامل می‌شود. این کتاب می‌کوشد تا اهمیت “فضای انسانی” دانشگاه را، که غالباً در مدیریت مورد غفلت واقع می‌شود،  نشان دهد و گام‌های موثری را در جهت مدیریت فضای انسانی محیط دانشگاهی مطرح نماید.

BookCover_DNemune_1390

دریافت فصل اوّل کتاب

حیطه: مدیریت ، محیط‌های آموزشی

بخشی از سرفصلهای کتاب:

فصل اول. هدف: دانشگاه نمونه، معيارهاي دانشگاه نمونه، نگاه توحیدی به دانشگاه،…

فصل دوم. چالش‌ها و فرصت‌ها در بخش دانشجويي و فرهنگي: اهميت آرمان و هدف براي دانشجویان، اصلاح برخوردهاي دلسردکننده با دانشجويان، مشارکت دانشجويان در اداره محيط خود آنان، سازوکار اقتصادی زندگی دانشجویی، ….

فصل سوم. چالش‌هاي فراروي تحول به سمت سازمان مطلوب: چالش‌هاي پذيرش و همکاري با تحول در سازمان، افزايش همبستگي دانشجويان و مسئولان، ….

فصل چهارم. چالش‌ها و فرصت‌ها در بخش آموزشي و پژوهشي: رابطه درس و کار، برنامه‌هاي همکاري با صنعت، رتبه بندي دانشگاه‌ها توسط سازمان کنفرانس اسلامي.

تقدیر توسط معاونت دانشجویی وزارت علوم، چاپ اول بهار ۱۳۸۶، دوم بهار ۱۳۹۰.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر

استاد ساویز کار تخصصی خود را در رشته مهندسی آغاز کردند و پیشینه موفقی شامل بیش از بیست و پنج سال مدیریت تولید ماشین آلات صنعتی در کشور دارند. همزمان با توجه به گرایش عمیق به مطالعات انسانی، تحصیلات خود را در حوزه جامعه شناسی و سپس روانشناسی دنبال کردند. در فاصله سالهای 1386 تا 1390 عهده دار مدیریت مرکز مشاوره دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده و امروز ضمن ادامه تحقیقات خود، به عنوان مشاور اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه به اجرای طرح هایی برای رشد پویایی و انگیزه علمی و سلامت دانشجویان مشغول هستند. علائق تحقیقاتی ایشان در حال حاضر در حوزه روانشناسی خانواده ، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی و فضای انسانی دانشکده ها و ارتباط ساختار و کیفیت آن ها با انگیزش و سلامت فراگیرندگان است. ایشان هرروزه سهم مهمی از وقت خود را به مطالعه و ارائه مشاوره اختصاص می دهند.

زندگی نامه

آثار فرهنگی اجتماعی دانشجویان